Język chiński biznesowy
Informacje ogólne
Kod przedmiotu: | 1.S3.LS.JPAC.6 |
Kod Erasmus / ISCED: | (brak danych) / (brak danych) |
Nazwa przedmiotu: | Język chiński biznesowy |
Jednostka: | Wydział Filologiczny |
Grupy: |
Studia stacjonarne |
Punkty ECTS i inne: |
2.00
|
Język prowadzenia: | chiński |
Literatura uzupełniająca: | Supplementary reading Teacher-designed materials. |
Nakład pracy studenta: | A. Godziny kontaktowe: 35h/ 1 ECTS Udział w zajęciach: 30h Udział w konsultacjach: 5h B. Praca własna studenta: 25h/ 1 ECTS Przygotowanie do zajęć: 15h Przygotowanie do zaliczenia: 10h |
Skrócony opis: |
This course takes Chinese for General Business Purpose or CGBP as the learning content, and is suitable for non-native Chinese learners who have studied Chinese for one to one and a half years and have learned the basic grammatical structure of modern Chinese. Taking a foreign business delegation's visit to China as a clue, it introduces typical scenes of each link of business activities and related social and etiquette activities in turn, which is in line with the reality of China's economic development. The attached materials are mostly authentic originals in business activities, and strive to bring students into the real environment. |
Pełny opis: |
Course will make students familiar with language most useful in few possible business and work scenarios i.e.: 第一课 到达中国 Arrival in China / 一)对话 Dialogue 入境Entry 2. 见面Meeting Each Other / (二)阅读短文 Reading Passage 在中国,说中文 When in China, Speak Chinese / 第二课 在酒店 At the Hotel (一)对话 Dialogue / 旅客登记 Checking In 酒店的服务Hotel Services / (二)阅读短文 Reading Passage 中国的旅馆 Chinese Hotels / 第三课 正式见面 Formal Meeting 一)对话 Dialogue / 问候和介绍Greetings and Introductions. Zakres tematów: Business activities and social related and etiquette activities – vocabulary and gramma. |
Literatura: |
A. obligatory reading (to get a credit): G. Daoxiong, A Practical Business Chinese Reader, Beijing 2018. |
Efekty uczenia się: |
Knowledge Student knows: 1. the basics for frequent business topics (m-W-1) 2. the latest successful business philosophy and company values (m-W-4) Skills Student can: 3. Gain skills of Chinese reading, listening, and writing constantly. (m-U-1) Social competences Student 4. Improve critical and creative thinking by participating in situational discussions. (m-K-1) 5.Master business terms and expressions, and be able to use them in the workplace. (m-K-1) |
Metody i kryteria oceniania: |
communicative approach/task-based teaching/cooperative learning and other concepts Forms of evaluation of learning outcomes Active Participation (20%) (effects 3-5) Oral Exam (80%) (effects 1-2) |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2024/2025" (w trakcie)
Okres: | 2025-03-01 - 2025-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT KON
ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Justyna Migoń-Sasuła, SSU-YU PAN | |
Prowadzący grup: | SSU-YU PAN | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę |
Zajęcia w cyklu "Semestr letni 2025/2026" (jeszcze nie rozpoczęty)
Okres: | 2026-03-01 - 2026-09-30 |
Przejdź do planu
PN WT ŚR CZ PT |
Typ zajęć: |
Konwersatorium, 30 godzin
|
|
Koordynatorzy: | Justyna Migoń-Sasuła | |
Prowadzący grup: | (brak danych) | |
Lista studentów: | (nie masz dostępu) | |
Zaliczenie: |
Przedmiot -
Zaliczenie na ocenę
Konwersatorium - Zaliczenie na ocenę |
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Opolski.