Uniwersytet Opolski - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Biological experiments in practice

Informacje ogólne

Kod przedmiotu: KZ-06-01-000057-E
Kod Erasmus / ISCED: (brak danych) / (brak danych)
Nazwa przedmiotu: Biological experiments in practice
Jednostka: Instytut Biologii
Grupy: Katalog przedmiotów dla studiów krótkoterminowych (Erasmus+ lub inne umowy o współpracy)
Punkty ECTS i inne: (brak) Podstawowe informacje o zasadach przyporządkowania punktów ECTS:
  • roczny wymiar godzinowy nakładu pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się dla danego etapu studiów wynosi 1500-1800 h, co odpowiada 60 ECTS;
  • tygodniowy wymiar godzinowy nakładu pracy studenta wynosi 45 h;
  • 1 punkt ECTS odpowiada 25-30 godzinom pracy studenta potrzebnej do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się;
  • tygodniowy nakład pracy studenta konieczny do osiągnięcia zakładanych efektów uczenia się pozwala uzyskać 1,5 ECTS;
  • nakład pracy potrzebny do zaliczenia przedmiotu, któremu przypisano 3 ECTS, stanowi 10% semestralnego obciążenia studenta.

zobacz reguły punktacji
Język prowadzenia: angielski
Literatura uzupełniająca:

(tylko po angielsku) Fowler J., Cohen L., Jarvis P. 1997. Practical statistics for field biology. Chichester–New York, John Wiley & Sons.

Łomnicki A. 2014. Wprowadzenie do statystki dla przyrodników. Warszawa, Wydawnictwo Naukowe PWN.

Quinn G.P., Keough M.J. 2002. Experimental design and data analysis for biologists. Cambridge University Press.

Ruxton G.D., Colegrave N. 2011: Experimental design for the life sciences. Oxford University Press.

Skrócony opis: (tylko po angielsku)

Introduction to science-based skills through simple biological experiments.

Pełny opis: (tylko po angielsku)

During the lab course students will have the opportunity to explore methods used by scientists in their scientific research. Students will perform easy biological experiments using plants and invertebrates.

The scope of the course: most important scientific techniques, i.e. observation and experiment; thinking about experimental design; the role of the pilot experiment; recording, analyzing and interpreting results; typical methodological mistakes; randomization, independence, pseudoreplications.

Literatura: (tylko po angielsku)

Ruxton G.D., Colegrave N. 2011: Experimental design for the life sciences. Oxford University Press.

Efekty uczenia się: (tylko po angielsku)

Knowledge

Student:

– understands basics of scientific methodology.

Skills

Student:

– designs a proper experiment scheme,

– can adequately present results of the experiment;

– effectively collaborates with other students in designing experiments and preparing the research written presentations.

Social competencies

Student:

– is confidents of scientific methodology; understands the need for applying rigorous scientific methodology to research and caution when interpreting the results,

– is responsible for appliances, and can effectively cooperate with other students,

– complies with methodological requirements in designing research plans and interpreting results of empirical studies.

Metody i kryteria oceniania: (tylko po angielsku)

participation and active performance during the laboratories, accepted report

Przedmiot nie jest oferowany w żadnym z aktualnych cykli dydaktycznych.
Opisy przedmiotów w USOS i USOSweb są chronione prawem autorskim.
Właścicielem praw autorskich jest Uniwersytet Opolski.
pl. Kopernika 11a, 45-040 Opole https://uni.opole.pl kontakt deklaracja dostępności USOSweb 7.0.3.0-www2-1 (2024-04-02)