Plan zajęć II roku Biotechnologii medycznej II stopnia, stacjonarne, semestr 04 (2023/24-L) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Instytut Inżynierii Środowiska i Biotechnologii)
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany - aktualnie nie możesz się rejestrować - możesz się zarejestrować - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę) - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać) - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2023/24-Z - Semestr zimowy 2023/2024 2023/24-L - Semestr letni 2023/2024 2024/25-Z - Semestr zimowy 2024/2025 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||
---|---|---|---|---|---|---|---|
2023/24-Z | 2023/24-L | 2024/25-Z | |||||
6.16.BTM-BWP | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zdobycie wiedzy dotyczącej rozwoju biotechnologii, funkcjonowania jej kluczowych gałęzi, specyfiki metabolizmu drobnoustrojów i ich roli w procesach biotechnologicznych. |
|
|||
6.16.BTM-BTŻ | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zapoznanie studentów z zastosowaniem przykładowych biotechnologii drobnoustrojowych i enzymatycznych ( procesy fermentacji, biosyntezy i biokatalizy enzymatycznej ) w aspekcie produkcji żywności Zapoznanie studentów z aktualnymi trendami w doskonaleniu, doborze i przechowywaniu szczepów do szczepionek/kultur starterowych o różnym przeznaczeniu Zainteresowanie problematyką współczesnej biotechnologii żywności w produkcji żywności funkcjonalnej i genetycznie modyfikowanej Przygotowanie studentów do krytycznej analizy i selekcji informacji Zdobywanie umiejętności posługiwania technikami laboratoryjnymi służącymi obserwacji i ocenie zjawisk dotyczących biotechnologii żywności Rozwijanie umiejętności pracy w grupie |
|
|||
6.16.BTM-IKE | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zapoznanie studentów z procesami izolacji oraz z metodami unieruchamiania komórek i enzymów. Nauczenie określania aktywności immobilizowanych enzymów oraz z biotechnologicznym wykorzystaniem enzymów. Nauczenie studentów umiejętności pracy eksperymentalnej w relatywnie dużej grupie. |
|
|||
6.16.BTM-KZCH | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||||
6-BT-KZ |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||||
6.16.BTM-PPMEM-II | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
6.16.BTM-SM | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
|||
6.16.BTM-SWCHZ | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Przyswojenie ogólnej wiedzy nt. wakcynologii. Poznanie aktualnego stanu prawnego i programu szczepień ochronnych w Polsce Przyswojenie wiedzy dotyczącej surowic odpornościowych, obowiązkowych i zalecanych szczepień ochronnych oraz bezpieczeństwa szczepień |
|
|||
6.16.BTM-TF | brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zapoznanie z zastosowaniem procesów fermentacyjnych w przemyśle. |
|
|||