Plan zajęć II roku Biotechnologii medycznej II stopnia, stacjonarne, semestr 03 (2025/26-Z) (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Instytut Inżynierii Środowiska i Biotechnologii)
|
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
- nie jesteś zalogowany
- aktualnie nie możesz się rejestrować
- możesz się zarejestrować
- możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
- złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
- jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.
2023/24-Z - Semestr zimowy 2023/2024 2023/24-L - Semestr letni 2023/2024 2024/25-Z - Semestr zimowy 2024/2025 2024/25-L - Semestr letni 2024/2025 2025/26-Z - Semestr zimowy 2025/2026 (zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne) |
Opcje | ||||||||
|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
| 2023/24-Z | 2023/24-L | 2024/25-Z | 2024/25-L | 2025/26-Z | |||||
| 6.16.BTM-AMZF | brak | brak | brak | brak |
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2025/2026
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
| 6.16.BTM-BN2 |
|
brak |
|
brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
| 6.16.BTM-BTŻ | brak |
|
brak |
|
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Zapoznanie studentów z zastosowaniem przykładowych biotechnologii drobnoustrojowych i enzymatycznych ( procesy fermentacji, biosyntezy i biokatalizy enzymatycznej ) w aspekcie produkcji żywności Zapoznanie studentów z aktualnymi trendami w doskonaleniu, doborze i przechowywaniu szczepów do szczepionek/kultur starterowych o różnym przeznaczeniu Zainteresowanie problematyką współczesnej biotechnologii żywności w produkcji żywności funkcjonalnej i genetycznie modyfikowanej Przygotowanie studentów do krytycznej analizy i selekcji informacji Zdobywanie umiejętności posługiwania technikami laboratoryjnymi służącymi obserwacji i ocenie zjawisk dotyczących biotechnologii żywności Rozwijanie umiejętności pracy w grupie |
|
||
| 6.16.BTM-FMB | brak | brak |
|
brak | brak |
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2024/2025
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
| 6.16.BTM-KZCH |
|
brak |
|
brak |
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
| 6.16.BTM-KMMKE |
|
brak |
|
brak |
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Student zna zasady hodowli komórek i ich zastosowanie w badaniach biomedycznych Student zna podstawy wykonywania badań naukowych z zastosowaniem hodowli komórek in vitro Student zna i rozumie terminologię dotyczącą komórek macierzystych i ich zastosowania w medycynie klinicznej |
|
||
| KZ-BT |
|
brak |
|
brak |
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
| 6.16.BTM-PPMEM-I |
|
brak |
|
brak |
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2023/2024
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
| 6.16.BTM-UBN-II | brak | brak | brak | brak |
|
Zajęcia przedmiotu
Semestr zimowy 2025/2026
Grupy przedmiotu
Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
|
|
||
- nie jesteś zalogowany
- aktualnie nie możesz się rejestrować
- możesz się zarejestrować
- możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
- złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
- jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować) 