University of Opole - Central Authentication System
Strona główna

(in Polish) Praktyka zawodowa

General data

Course ID: 4.Z-P.18
Erasmus code / ISCED: (unknown) / (unknown)
Course title: (unknown)
Name in Polish: Praktyka zawodowa
Organizational unit: Institute of Economics and Finance
Course groups: (in Polish) Harmonogram I roku Zarządzania - studia stacjonarne I' semestr letni
ECTS credit allocation (and other scores): 8.00 Basic information on ECTS credits allocation principles:
  • the annual hourly workload of the student’s work required to achieve the expected learning outcomes for a given stage is 1500-1800h, corresponding to 60 ECTS;
  • the student’s weekly hourly workload is 45 h;
  • 1 ECTS point corresponds to 25-30 hours of student work needed to achieve the assumed learning outcomes;
  • weekly student workload necessary to achieve the assumed learning outcomes allows to obtain 1.5 ECTS;
  • work required to pass the course, which has been assigned 3 ECTS, constitutes 10% of the semester student load.
Language: (unknown)

Classes in period "Summer semestr 2023/2024" (in progress)

Time span: 2024-03-01 - 2024-09-30
Selected timetable range:
Navigate to timetable
Type of class:
Pre-dyploma practical training, 200 hours more information
Coordinators: Agnieszka Krawczyk-Sołtys
Group instructors: Agnieszka Krawczyk-Sołtys
Students list: (inaccessible to you)
Examination: Course - Grading
Pre-dyploma practical training - Grading
(in Polish) Dyscyplina:

(in Polish) ekonomia i finanse

Type of course:

obligatory courses

Mode:

(in Polish) Realizowany w terenie

Short description: (in Polish)

Odbycie praktyki zawodowej

Full description: (in Polish)

Zapoznanie z regulaminem pracy i przepisami BHP. Zapoznanie z zasadami pracy, strukturą organizacyjną i zakresem obowiązków na danym stanowisku pracy. Zapoznanie z systemem zarządzania w organizacji i specyfiką procesów zarządczych zachodzących w niej, w tym identyfikację celu, etapów, zadań i osób odpowiedzialnych za ich realizację. Zapoznanie z procedurami formalnymi, regulaminem i przepisami prawa oraz wymaganą dokumentacją, realizacji procesów zarządczych zgodnie ze specyfiką organizacji. Zapoznanie ze specyfiką stosowanych rozwiązań w organizacji. Zapoznanie z narzędziami i metodami zarządzania wykorzystywanymi w podmiocie. Zapoznanie ze specyfiką narzędzi i systemów informatycznych wykorzystywanych w realizacji procesów zarządczych organizacji.

Notes: (in Polish)

Efekty uczenia się (z odniesieniem do efektów kierunkowych):

Wiedza: student

1. zna i rozumie w zaawansowanym stopniu typy systemów, struktur organizacji oraz zna ich zasady funkcjonowania (k_W06).

2. posiada zaawansowaną wiedzę pozwalającą diagnozować i rozwiązywać problemy związane z podstawowymi funkcjami i procesami zarządzania (k_W07).

Umiejętności: student

3. potrafi wykorzystać wiedzę z dziedziny zarządzania, aby opisać i w sposób praktyczny poddać analizie procesy i zjawiska (k_U02).

4. umie praktycznie wykorzystać metody i techniki gromadzenia i analizowania danych umożliwiających identyfikację struktur i relacji społeczno-gospodarczych oraz zjawisk i procesów rynkowych wpływających na osiąganie celów przez organizacje (k_U04).

3. potrafi prawidłowo posługiwać się systemami normatywnymi, regułami prawnymi i etycznymi w celu rozwiązania konkretnego zadania z zakresu zarządzania (k_U11).

5. potrafi komunikować się w sposób precyzyjny i spójny w formie pisemnej oraz ustnej z użyciem specjalistycznej terminologii dotyczącej zjawisk oraz procesów społeczno-gospodarczych zachodzących w organizacjach oraz ich otoczeniu (k_U12).

6. potrafi podczas udziału w dyskusji przedstawiać i oceniać różne opinie i stanowiska na temat zjawisk społeczno-gospodarczych oraz formułować samodzielnie wnioski (k_U13).

Kompetencje społeczne: student jest gotów do

7. prawidłowego określania priorytetów służących realizacji celów i zadań w sposób zapewniający dbałość o dorobek i tradycje zawodu, przestrzegania podstawowych zasad etyki zawodowej (k_K05).

Metody i kryteria oceniania:

A. Formy zaliczenia (weryfikacja efektów uczenia się)

opinia o przebiegu praktyki zawodowej (efekty 1,2,3,4,5,6,7);

B. Podstawowe kryteria ustalenia oceny

opinia o przebiegu praktyki zawodowej - 100%

Course descriptions are protected by copyright.
Copyright by University of Opole.
pl. Kopernika 11a, 45-040 Opole https://uni.opole.pl contact accessibility statement USOSweb 7.0.3.0-www3-1 (2024-04-02)