Uniwersytet Opolski - Centralny System Uwierzytelniania
Strona główna

Obsług biznesu - semestr IV (grupa przedmiotów zdefiniowana przez Wydział Prawa i Administracji)

Jednostka: Wydział Prawa i Administracji Zestaw przedmiotów, który widzisz poniżej został zdefiniowany przez tę jednostkę. Jednostka ta nie musi mieć jednak związku z organizacją wymienionych przedmiotów (jednostką odpowiedzialną za organizację przedmiotu jest jednostka wymieniona w odpowiedniej kolumnie w tabeli poniżej). Więcej o tym przeczytasz w Pomocy.
Grupa przedmiotów: Obsług biznesu - semestr IV
wybierz inną grupę zobacz plany zajęć tej grupy
Filtry
Zaloguj się, aby uzyskać dostęp do dodatkowych opcji

Konkretniej - pokazuj tylko te przedmioty, dla których istnieje otwarta rejestracja taka, że możesz w jej ramach zarejestrować się na przedmiot.

Dodatkowo pokazywane są również te przedmioty, na które jesteś już zarejestrowany (lub składałeś prośbę o zarejestrowanie).

Jeśli chcesz zmienić te ustawienia na stałe, edytuj swoje preferencje w menu Mój USOSweb.
Legenda
Jeśli przedmiot jest prowadzony w danym cyklu dydaktycznym, to w odpowiedniej komórce pojawi się koszyk rejestracyjny. Ikona koszyka zależy od tego, czy możesz się rejestrować na dany przedmiot.
niedostępny (zaloguj się!) - nie jesteś zalogowany
niedostępny - aktualnie nie możesz się rejestrować
zarejestruj - możesz się zarejestrować
wyrejestruj - możesz się wyrejestrować (lub wycofać prośbę)
prośba - złożyłeś prośbę o zarejestrowanie (i nie możesz jej już wycofać)
zarejestrowany - jesteś pomyślnie zarejestrowany (i nie możesz się wyrejestrować)
Kliknij na ikonę "i" przy koszyku, aby uzyskać dodatkowe informacje.

2024/25-L - Semestr letni 2024/2025
(zajęcia mogą być semestralne, trymestralne lub roczne)
Opcje
2024/25-L
9.OB.D3.4.PwA.BiJPS
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

1.zapoznanie studentów z terminologią z zakresu zarządzania bezpieczeństwem żywności, przekazanie wiedzy o systemach zarządzania bezpieczeństwem żywności. Zna przepisy dotyczące urzędowej kontroli żywności i przestrzegania ich w pracy zawodowej.

2.przegląd systemów zarządzania bezpieczeństwem dla sektora rolno-spożywczego, dobre praktyki w produkcji pierwotnej, przetwórstwie i obrocie żywnością

3.oszacowanie ryzyka wystąpienia zagrożeń. Środki kontroli zagrożeń bezpieczeństwa żywności. Analiza ryzyka -podstawy prawne i teminologia. Zna system zagrożeń i krytycznych punktów kontroli oraz ich znaczenie w podnoszeniu jakości produkcji żywności.

Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.ERwOC
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiotem zajęć jest przyswojenie podstaw prawa egzekucyjnego oraz opanowanie praktycznych umiejętności dochodzenia roszczeń.

Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PwB.IKiRP
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.JBI
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Konwersatorium - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem zajęć jest opanowanie wybranego języka (angielski lub niemiecki) w biznesie w stopniu wystarczającym do prowadzenia korespondencji handlowej, rozmów telefonicznych, pertraktacji i negocjacji z partnerami handlowymi oraz posługiwania się literaturą fachową z dziedziny biznesu i ekonomii.

Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.JBII
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Konwersatorium - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Celem zajęć jest opanowanie podstaw wybranego języka (czeski) w stopniu umożliwiającym dalsze kształcenie umiejętności prowadzenia korespondencji handlowej, rozmów telefonicznych, pertraktacji i negocjacji z partnerami handlowymi.

Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PwG.PA
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PwG.PoTiU
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.KPA
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PZ
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Praktyka zawodowa - godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PRwPP
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Ćwiczenia - 15 godzin
  • Wykład - 15 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Przedmiotem zajęć jest opanowanie podstawowych zagadnień prawa rzeczowego w kontekście praktyki przedsiębiorców i przedsiębiorstw

Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PwA.PW
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis
Nie podano opisu skróconego, przejdź do strony przedmiotu aby uzyskać więcej danych.
Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.PwB.ZKiRS
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

1.Zapoznanie Studenta z podstawowymi zagadnieniami dotyczącymi warunków kontraktowych FIDIC dla realizacji inwestycji budowlanych

2. Wyjaśnienie charakteru warunków kontraktowych FIDIC oraz zasad ich ewentualnej modyfikacji celem dostosowania do realiów danej inwestycji, a także przepisów krajowych oraz uzyskanie przez Studenta umiejętności samodzielnej analizy subklauzul warunków kontraktowych FIDIC pod kątem ich zastosowania w danym kontrakcie

3. Wskazanie na praktyczne przykłady kontraktów zawieranych na podstawie warunków kontraktowych FIDIC i sposób ich redakcji

Strona przedmiotu
9.OB.D3.4.ZP
Zajęcia przedmiotu
Semestr letni 2024/2025
  • Warsztaty - 30 godzin
Grupy przedmiotu

Skrócony opis

Istota podejścia projektowe w praktyce gospodarczej

Typologia projektów

Czynniki sukcesu oraz zagrożeń płynących z podejmowania projektów

Modelowanie projektów

Analiza czasowo-kosztowa projektów

Wiedza i kompetencje w projektach

Ryzyko projektów

Interesariusze projektu

Wielokryterialna ocena efektywności ekonomicznej projektów

Zarządzanie zamówieniami w projekcie

Zaliczenie

Strona przedmiotu
pl. Kopernika 11a, 45-040 Opole https://uni.opole.pl kontakt deklaracja dostępności mapa serwisu USOSweb 7.1.2.0-www4-4 (2025-05-14)